دسر ایرانی برای غذاهای ایرانی

می تواند: شیرینی ها و دسرهای ایرانی همیشه طرفداران خود را دارند. در این قسمت طرز تهیه چند نوع دسر ایرانی را خواهید دید.

حلوای دارچینی

مواد لازم برای 4 نفر

  • آرد گندم: 1 پیمانه
  • شکر: 1 پیمانه
  • اندازه آب: 1 و 1/2 پیمانه
  • گل رز: اندازه 1/2
  • دارچین: 1 ق مربا
  • زعفران پخته: سوپ 1 ق
  • هل: 3 عدد
  • کره: 1 پیمانه

نان سیر هم با کره و هم با پنیر داریم

روش تهیه:

1. آرد گندم را در ظرف مناسبی سرخ کنید. وقتی رنگش تغییر کرد دارچین را اضافه کنید و تفت دهید.

2. در حین سرخ کردن آب حلوا درست کنید. شکر و آب را مخلوط کنید. وقتی شیره به جوش آمد زعفران له شده و گلاب و هل را اضافه کنید و بعد از دو دقیقه از روی حرارت بردارید.

3. آرد را تفت دهید تا قهوه ای رنگ شود. وقتی رنگ آرد تغییر کرد روغن را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

4. حالا آب میوه را اضافه کنید و مخلوط کنید. حلوا باید مدام مخلوط شود تا آب آن خشک شود و حلوا دیگر به قاشق نچسبد.

مشاوره

مقدار دارچین باید متناسب با آرد اندازه گیری شود. یک قاشق مرباخوری دارچین برای یک وعده آرد کافی است. اگر دارچین بیشتری اضافه کنید شیرینی شما تلخ می شود.


لب دسر

اجزاء

  • شیر: 2/3 فنجان
  • لبو آووکادو: 1/2 فنجان
  • خامه بسته بندی صورتی: 1 عدد
  • شکر: 4 تا 6 قاشق چایخوری سر کامل
  • پودر ژلاتین: 3 قاشق چایخوری سر کامل
  • آب: 1/4 فنجان
  • شکر: 2 تا 3 قاشق چایخوری (برای پخت لب)

دسر ایرانی برای غذاهای ایرانی

نان سیر هم با کره و هم با پنیر داریم

طرز تهیه

1. پودر ژلاتین و آب را به کتری اضافه کنید تا شفاف و بی رنگ شود. لب ها را با آب بجوشانید. هنگام پخت شکر را اضافه کنید و آب لبو را کمی غلیظ کنید.

2. پس از سرد شدن، لب ها را با آسیاب برقی یا آسیاب برقی کاملا تمیز کنید. پوره، خامه و شکر را با همزن آرام مخلوط کنید تا شکر حل شود. سپس شیر و آب لبو را که غلیظ و مانند سس است اضافه کرده و مخلوط کنید. مراقب باشید زیاد تکان نخورید.

3. سپس ژلاتین ذوب شده را که داغ است اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس در قالب مورد نظر چرب شده بریزید و به مدت شش ساعت در یخچال بگذارید تا آماده شود. سپس با خامه فرم داده و با سس لبو تزیین کنید. (بلم لب جوش برای غلیظ شدن آماده می شود).

مشاوره

  • مقدار شکر به شما بستگی دارد. اگر لبو و بالم لب خیلی شیرین هستند، شکر کمتری اضافه کنید. اگر شیرین نیست، شکر بیشتری اضافه کنید.
  • می توانید چهار قاشق چایخوری بستنی یا یک کیسه پر اضافه کنید.
مطالبی که خواندن آنرا نباید از دست داد!
طرز تهیه کدو سبز و بامیه ؛ نانوا را به خانه ببر

بوسلوف

اجزاء

  • پودر نارگیل: در صورت نیاز
  • مغز گردو: به میزان لازم
  • پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری
  • نشاسته: 2 فنجان
  • شکر: ۲ پیمانه
  • وانیل: یک قاشق چایخوری
  • آب (3 فنجان
  • رز: نصف لیوان

دسر ایرانی برای غذاهای ایرانی

نان سیر هم با کره و هم با پنیر داریم

طرز تهیه

1. ظرفی برداشته و نشاسته و یک لیوان آب اضافه می کنیم. نشاسته و آب را به مدت 15 دقیقه مخلوط کنید.

2. بعد از پانزده دقیقه با همزن دستی خوب هم بزنید و به ترتیب با 2 پیمانه آب شکر اضافه کنید.

3. پس از اضافه کردن آب و شکر، مخلوط ما را با همزن دستی خوب مخلوط کرده و سپس به قابلمه یا قابلمه منتقل کرده، در حرارت گاز نرم شده بریزید و دوباره مخلوط کنید. در نظر داشته باشید که از این مرحله باید خیلی سریع عمل کنید تا نشاسته ها جمع نشوند و ته نشین نشوند.

4. هنگام ریختن مواد روی شعله گاز، پودر ژلاتین را با نصف لیوان آب ذوب کنید، یعنی یک قابلمه را پر از آب کنید و روی شعله گاز بریزید که به آتش می رسد. با یک فنجان پودر ژلاتین و آب بجوشانید و سس را داخل بخار قابلمه بریزید و مدام هم بزنید تا ژلاتین حل شود.

5. ژلاتین آماده شده را به مواد باقی مانده اضافه کنید.

6. گلاب و وانیل را اضافه کنید.

7. حالا که همه مواد را اضافه کردیم مرتب به گاز اضافه می کنیم. خیلی سریع و وقتی همه مواد غلیظ شد، شعله گاز را خاموش می کنیم و دیگ را از روی گاز خارج می کنیم.

8. حالا یک بشقاب صاف برمی داریم و پودر نارگیل را داخل آن می ریزیم و یک قاشق چایخوری از مواد خوب برداشته و در پودر نارگیل می ریزیم.

9. سپس با یک قاشق تمیز دیگر مواد ریخته شده را به پودر نارگیل اضافه می کنیم. کمی سخت ترش می کنیم.

10. وقتی سفت شد به روش مغزی می گذاریم.


ویتامین شیرین

اجزاء

  • موز: 1 عدد
  • عسل: مقداری
  • انجیر: 15 عدد
  • تاریخ : 10 عدد
  • بستنی: حدود 350 گرم
  • آجیل: 6 عدد
  • پسته: 50 عدد
  • شیر: نیم لیتر
  • کاکائو: 1 قاشق چایخوری

دسر ایرانی برای غذاهای ایرانی

نان سیر هم با کره و هم با پنیر داریم

طرز تهیه

1. ابتدا انجیرها را چند ساعت در آب خیس کرده و خیس کنید. سیب زمینی ها را پوست گرفته و آب آن را بگیرید.

2. بستنی / خرما / انجیر / پسته / مغزها / کاکائو را در مخلوط کن بریزید. سپس شیر را اضافه کرده و مخلوط کنید. مایع اصلی مخلوط آماده شده.

3. برای آرایش می توانید از کمپوت / ژله / آجیل و … کمک بگیرید.

4. در آخر عسل را اضافه کنید. زرده تخم مرغ را نیز می توان به مواد اصلی اضافه کرد.

مطالبی که خواندن آنرا نباید از دست داد!
طرز تهیه پودینگ کیک شکلاتی بدون تخم مرغ

5. زرده زرد در بسیاری از فروشگاه های ویتامین نیز استفاده می شود.


فرنی

اجزاء

  • شیر تازه: نیم لیتر
  • آرد برنج: 2 قاشق غذاخوری
  • شکر: 4 قاشق غذاخوری
  • گل رز: 1 یا 2 قاشق چایخوری

دسر ایرانی برای غذاهای ایرانی

نان سیر هم با کره و هم با پنیر داریم

طرز تهیه

1. برای تهیه کدو حلوایی ابتدا آرد برنج را در شیر حل کرده و شکر و گلاب را اضافه کنید.

2. مایع را در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. این مایع را باید مرتب هم بزنیم تا کدو کمی بجوشد و کمی غلیظ شود.

3. در نهایت زغال اخته ها را در ظرف مورد نظر بریزید. وقتی خنک شد می توانید روی آن را با دارچین تزئین کنید و با عسل یا مربا سرو کنید.


مسقط شیروزی

اجزاء

  • نشاسته: 200 گرم
  • شکر: 400 گرم
  • آب: 6 تا 7 فنجان
  • گل رز: نیم سایز
  • کره: 100 گرم (150 گرم کره)
  • خلال بادام بو داده: 100 گرم

دسر ایرانی برای غذاهای ایرانی

نان سیر هم با کره و هم با پنیر داریم

طرز تهیه

1. برای تهیه مسقطی نشاسته را در شش تا هفت فنجان آب سرد حل کنید و بگذارید بجوشد.

2. سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا مواد بپزند و کمی غلیظ شوند. سپس شکر و گلاب را اضافه کنید.

3. بادام های خرد شده را بشویید و به مواد اضافه کنید. سپس روغن را داغ کرده و به مواد اضافه کنید.

4. ماسک را هم بزنید تا همه مواد یکدست شوند. مایع به دست آمده را در فنجان های کوچک بریزید و تزئین کنید.


زرد زرد

اجزاء

  • برنج ایرانی: 1 پیمانه
  • شکر: 3 پیمانه
  • بادام خرد شده: 3/4 فنجان یا 50 گرم
  • زعفران پخته: به میزان لازم
  • Ob: 7-8 اندازه گیری
  • کره: 50 گرم
  • گل رز: 1/2 بطری
  • هل رنده شده: 1/2 قاشق چایخوری

دسر ایرانی برای غذاهای ایرانی

نان سیر هم با کره و هم با پنیر داریم

طرز تهیه

1. همانطور که در مورد مواد لازم برای پخت برنج زرد مرغوب اشاره کردم، باید از برنج آهنی استفاده کنیم و این کیفیت و طعم عالی برنج خانگی ماست و نکته دوم استفاده از نیم برنج، اینهاست. برنج آسان است می توان آن را از فروشگاه های مواد غذایی تهیه کرد. در واقع این نوع برنج، برنج آسیاب شده در فرآیند فرآوری برنج است. اما در نهایت اگر تمایل به زردی برنج داشته باشیم و نصف برنج را نداشته باشیم، قطعاً می‌توانیم برنج را کاملاً استفاده کنیم، به شرطی که حداقل یک شب قبل از پخت، برنج را با آب و حتی با گلاب خیس کنیم. بسیار مهم است که برنج به اندازه کافی مرطوب باشد.

2. وقتی زمان کافی گذشت و برنج کاملا خیس شد، آن را له کرده و بین انگشتان خود قرار دهید و در قابلمه مناسبی آب بریزید و بگذارید بجوشد سپس برنج را آبکش کرده و در آب جوش قرار دهید. برنج با آب و به اصطلاح گل شروع به پختن می کند. آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج به آرامی با آب بپزد.

مطالبی که خواندن آنرا نباید از دست داد!
طرز پخت دو عدد پیاز آلو ؛ غذای معروف شیراز

3. وقتی برنج پخت، نشاسته را به داخل برگردانید تا به صورت کف سفید روی سطح آب ظاهر شود. این کف را حتما با یک لوبیا معمولی از روی برنج جدا کرده و دور بریزید. این عمل بر کیفیت پخت دانه های زرد تاثیر می گذارد.

4. وقتی برنج کاملا پخت، شکر را اضافه کنید. مقدار شکر معمولاً 2.5 تا 3 برابر بیشتر از مقدار برنج است. اما اگر تکه های زرد به شما پیشنهاد شد، به سلیقه خود شکر اضافه کنید. قبل از اضافه کردن شکر، مطمئن شوید که برنج کاملا پخته شده است.

5. وقتی شکر کاملا آب شد، تکه زرد شروع به غلیظ شدن و غلیظ شدن می کند. بعد باید دانه های زرد را مرتب مخلوط کنیم وگرنه خیلی زود تمام می شود. حالا زعفران دم کرده و اضافه می شود.

* زعفران بپوشید

روش های پخت زعفران متفاوت است، ساده ترین آن این است که زعفران را در محلول یا زعفران ساییده و در لیوان یا فنجان بریزید و سپس آب جوش را به آن اضافه کنید و روش را در بشقاب بگذارید و چند دقیقه صبر کنید. نیاز به نفس کشیدن دارد مقدار زعفران در شعله زرد بستگی به خودمان دارد، یعنی می خواهیم بدانیم زردی آن چیست.

دسر ایرانی برای غذاهای ایرانی

6. بعد از اضافه کردن زعفران ساقه های زرد را مخلوط کرده و سپس روغن را اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.

7. حالا تکه های زرد ما باید تقریباً آماده باشد، بهتر است چند عدد زرد را در یک شیشه بریزید و بررسی کنید و ببینید که آیا اندازه ها درست است یا خیر و به غلظت کافی رسیده است. در ده دقیقه آخر پخت گل رز را اضافه کنید.

8. برای استفاده از هل آن را با دست فشار دادم و کمی باز کردم چون می خواستم تکه زرد فقط طعمش را بگیرد و در حین سرو دانه های هل را بیرون آوردم اما می توانید هل را آسیاب کرده و پودر آن را اضافه کنید. به یک تیکه زرد ..

9. در آخر بادام های خرد شده را اضافه کنید. وقتی خوب هم زدیم شعله را خیلی کم می کنیم، می توانیم از شعله پاش هم استفاده کنیم و روی درب قابلمه بپزیم و شعله را به مدت 20 دقیقه بجوشانیم.

همچنین ببینید

سیب زمینی های سرخ شده را در فر با حداقل روغن سرخ کنید

سیب زمینی های سرخ شده را در فر با کمی روغن سرخ کنید

وبسایت تفریحی یک و دو: سیب زمینی پخته مانند سیب زمینی سرخ شده در بشقاب …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *