طرز تهیه آلبالو پلو; آنها زیبایی های تابستان هستند!

وب سایت غزلند: آلبالو پلو یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایران است که قابل مقایسه با شهر خاصی نیست. محبوبیت این غذا به حدی است که با شروع فصل تابستان و آمدن آلبالو، بازار تهیه این غذای لذیذ در خانه های ایرانی داغ می شود و محال است در این فصل هیچکس این غذای خوشمزه را نخورد. . البته امروزه می توانید با استفاده از آلبالوهای منجمد موجود در بازار و بازار، این تنوع را در فصول دیگر سال نیز خوشمزه تر کنید، اما همانطور که می دانید هر چیز جدید خوشمزه تر است.

علاوه بر این امروزه خانم های خانه دار از همین روش پیروی می کنند و در تابستان هنگام تهیه آلبالو پلو خوش طعم، قسمتی از آن را فریز می کنند و در زمستان این غذای خوش طعم را می پزند. این غذا را بسته به ذائقه خانواده می توان با گوشت چرخ کرده یا مرغ تهیه کرد. این نشان می دهد که این غذا در بین مردم شمال کشور طرفداران خاصی دارد و برخی می دانند این غذا متعلق به شهرهای شمال غرب ایران است.

در کمال تعجب مردم جنوب کشور توجه زیادی به این غذا ندارند. وقتی از بیابان ها و مناطق آذری زبان به شهرهای شمالی کشور سفر می کنیم، گوشت پخته شده در این غذا تبدیل به گوشت مرغ و به خصوص مرغ می شود. آلبالو برای افرادی که مزاج گرم دارند یا در معرض گرما هستند مفید است. اما برای افرادی که سرماخوردگی دارند خوب نیست، مگر اینکه آن را با غذاهای گرم و خشک مانند ادویه و زعفران بخورند. آلبالو برای رفع گرما و تشنگی، تسکین غلظت خون و صفرا مفید است. خون را پاک می کند.

مطالبی که خواندن آنرا نباید از دست داد!
اسموتی‌های رنگی تابستانی؛ قاتلان گرما

اجزاء

  • برنج: 4 پیمانه
  • آلبالو: 1 کیلوگرم
  • شکر: 400 گرم
  • گوشت خرد شده: 500 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • زعفران: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل: به میزان لازم

مراحل پخت

1. ابتدا آلبالوها را بردارید و شکر بپاشید و یکی دو ساعت صبر کنید تا آب آن گرفته شود. بعد از این مدت آلبالوها را در قابلمه لعابی، استیل یا پیرکس قرار دهید و روی آتش بگذارید.

2. در حین جوشیدن آلبالوها را خرد کرده و آب آن را غلیظ کنید اما نه مانند مربا. آلبالو بپاشید و در یخچال بگذارید.

3. گوشت را با پیاز خرد کنید تا گوشت چرخ کرده یا گوشت چرخ کرده درست شود. نمک و فلفل و زردچوبه را به گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی ورز دهید و با دست کوفته های کوچک درست کنید. گوشت را در روغن داغ سرخ کنید.

4. در این مرحله کمی آب آلبالو روی کوفته ها بریزید و روی ظرف را بپوشانید تا با شربت بپزد. (این مرحله اختیاری است اما تاثیر بسیار خوبی روی طعم گوشت دارد.)

5. ابتدا برنج را خیس کنید سپس آن را بجوشانید و آبکش کنید و کنار بگذارید. کف قابلمه روغن بریزید و در صورت تمایل چند تکه نان لواش زیر آن بگذارید تا نان داشته باشد. حالا برنج خشک و آلبالو و کوفته های پخته شده را لایه به لایه داخل قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا بپزد.

6. بهتر است برنج را بلافاصله بعد از خاموش كردن گاز دم نكشيد و كمي كمتر دم كنيد وگرنه دانه برنج مي شكند و خرد مي شود.

مطالبی که خواندن آنرا نباید از دست داد!
طرز تهیه سوپ لوبیا سفید ؛ ساده اما جامع!

7. برنج دم کرده را بردارید و در ظرفی بریزید و با کمی زعفران مخلوط کنید و برای تزئین آلبالو پلو کنار بگذارید. آلبالو پلو را در بشقاب بچینید و با برنج زعفرانی و پسته تزیین کنید.

نکاتی در مورد تغذیه

  • اگرچه تهیه گیلاس نسبت به آلبالوهای کمتر زیبا (که در سبد میوه استفاده نمی شود) مقرون به صرفه تر است، اما برای زیباتر شدن آن ها بعد از پخت، گیلاس های با کیفیت و بادوام را انتخاب کنید.
  • برای سهولت در ساخت هسته های آلبالو، آن ها را چند دقیقه در آب یخ قرار دهید تا سفت شوند تا دانه ها به راحتی بیرون بیایند و چروک و زشت نشوند.
  • اکثر مردم معتقدند که آلبالو قبل از مصرف باید با کمی آب بجوشد، اما توصیه می‌کنم بعد از جوشاندن هسته‌ها، آلبالو را با کمی روغن تفت دهید و در حین مصرف ۳ قاشق چای‌خوری آب مربای آلبالو به آن اضافه کنید.
  • علاوه بر آلبالو، باید کمی آب آلبالو هم به غذا اضافه کنید تا برنج کمی ارغوانی شود، در صورت استفاده، غذا رنگ مناسبی ندارد و ظاهر خوبی ندارد.
  • خیلی ها می گویند گیلاس را باید در ظرف لعابی پخت تا رنگ خود را حفظ کند، در حالی که من به شما اطمینان می دهم که از هر غذایی می توان برای پخت این میوه استفاده کرد. این ظرف می تواند مسی یا تفلون باشد.
  • توری این غذا زعفرانی است پس برای خوشبوتر شدن زعفران را فراموش نکنید.
  • این غذا به دلیل آب آلبالویی که دارد می تواند سریع بسوزد، بنابراین هرگز نباید آن را روی حرارت زیاد قرار دهید و قابلمه را روی آتشی که پخش می شود قرار دهید.
  • تهیه مناسب این غذا نان و البته نان داغ است. چون آب آلبالو با این نان خورده می شود. نان توفو ریسک نسبتا بالایی دارد و رنگ قهوه ای آن برای هر مصرف کننده ای تجربه خوشایند است.
  • نوشیدنی مناسب با این غذا آب بهارنارنج یا آب نعناع است و بهتر است فقط یک فنجان ماست ساده با نعناع بریزید و از ماست گیلاس یا ماست ترش با گیلاس پرهیز کنید. این غذا به اندازه کافی پر و رنگارنگ است و نیازی به پر کردن آن نیست.
مطالبی که خواندن آنرا نباید از دست داد!
اسپاگتی را به راحتی در فر بپزید

همچنین ببینید

سالاد اسپاگتی تایلندی با گردو و سبزیجات رنگارنگ

سالاد اسپاگتی تایلندی با گردو و سبزیجات رنگارنگ

وبسایت تفریحی یک و دو: سالاد اسپاگتی تایلندی یک سالاد لذیذ است که عناصر سالاد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *